home

 


Laatste nieuws


We zijn gestopt met alle activiteiten (2015-09-25)

Alle activiteiten van de Stichting Habets Genealogieën zijn gestopt: de website, het bijhouden van de stamboom en het leveren van stamboomgegevens.


Stamboom­index bij­ge­werkt (2014-02-02)

De stamboomindex is weer bijgewerkt, met dank aan vele familieleden en onderzoekers voor hun bijdrage.


Portret van generaal-majoor uit 1792 (2011-02-24)

Er bestaat een portret van generaal-majoor Jean Joseph Habets, geboren in 1792. Heeft u interesse?


Jaarverslag 2010 - Donateurs gevraagd (2011-02-15)

Hoe het onze stichting verging in 2010 en waarom we een dringende oproep doen voor donateurs.

 

Fireballs

Een reis van Amsterdam naar Dakar in een barrel van maximaal € 500: Eindhovense brandweermannen maken zich op voor een heet avontuur.

Eindhoven, 09 november 2005

 

Ze zijn er helemaal klaar voor. Zij wel. Of hun auto's het houden is een tweede. Het is ook niet niks een reis van Amsterdam naar Dakar in een barrel van maximaal vijfhonderd euro. De Eindhovense brandweermannen, Mario Habets, Eddy Klijs, Chris Wouters, Jan Blommaert en Dolf Sars maken zich op voor een heet avontuur.

 

De FireballsZe hebben ongeveer twintig dagen om de reis van Amsterdam naar het Afrikaanse Dakar te volbrengen. Bij de Amsterdam-Dakar-Challenge, die als recreantenversie van de loodzware Parijs-Dakar-Rally door het leven gaat, geldt de Olympische gedachte: Meedoen is belangrijker dan winnen. Bovendien is het zaak de auto's heel aan de finish te brengen, want na aankomst worden ze geveild en de opbrengst gaat naar een goed doel. De brandweermannen, aangevuld met een zwager van Sars en rijdend onder de teamnaam 'Fireballs', hebben gekozen voor SOS Kinderdorpen en de Veldhovense stichting Support Education in the Gambia.
Op 17 november beginnen zo'n veertig wagens uit Nederland en België aan de 2800 kilometer lange eerste etappe naar Gibraltar. Onder hen bevindt zich ook het Eindhovense team 'Ok mooi 2005'. Zaterdag 12 november krijgen de 'Fireballs' nog wat extra sponsorgeld mee als bij medesponsor café Wilhelmina de rock-band Barracuda een benefietoptreden geeft.

Bronvermelding

Tekst: Groot Eindhoven, foto: Bert Jansen.