home

 


Laatste nieuws


We zijn gestopt met alle activiteiten (2015-09-25)

Alle activiteiten van de Stichting Habets Genealogieën zijn gestopt: de website, het bijhouden van de stamboom en het leveren van stamboomgegevens.


Stamboom­index bij­ge­werkt (2014-02-02)

De stamboomindex is weer bijgewerkt, met dank aan vele familieleden en onderzoekers voor hun bijdrage.


Portret van generaal-majoor uit 1792 (2011-02-24)

Er bestaat een portret van generaal-majoor Jean Joseph Habets, geboren in 1792. Heeft u interesse?


Jaarverslag 2010 - Donateurs gevraagd (2011-02-15)

Hoe het onze stichting verging in 2010 en waarom we een dringende oproep doen voor donateurs.

 

Jan Habets Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Op zaterdag 6 november 2004 heeft de burgemeester van Nuth Jan Habets koninklijk onderscheiden. Dit gebeurde bij gelegenheid van het 60-jarig bestaansfeest van het bedrijf Mechanische Industrie Habets (MIH).

Nuth, 6 november 2004

 

Op zaterdag 6 november heeft burgemeester Headly Binderhagel van de gemeente Nuth Jan Habets koninklijk onderscheiden. Dit gebeurde bij gelegenheid van het 60-jarig bestaansfeest van het bedrijf Mechanische Industrie Habets (MIH). Voor al zijn verdien­sten is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Vanuit een schuurtje richtte de vader van Habets zestig jaar geleden het bedrijf op. Door de gezamenlijke inzet van Jan Habets en zijn broers groeide MIH uit tot een bedrijf met 70 personeelsleden en een vloeroppervlakte van 7000 m2. MIH is internationaal georiënteerd en opereert voornamelijk als toe­leveran­cier in de metaal­industrie.
In 1981 richtte hij Balemaster-Europe BV op, waardoor zowel de ontwikkeling als de verkoop van papierpersen in eigen hand werd gehouden. Habets zorgde door zijn kijk op bedrijfsvoering voor groei en continuïteit van het bedrijf. Hij verrichtte baanbrekend werk in het laten opleiden van zijn personeel en ontving de oorkonde als beste leefbedrijf in de metaal.
Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt uit de volgende lidmaatschappen en functies die hij al jaren bekleedt c.q. heeft bekleed: Hij was bestuurslid van de L.W.V., lid van de Studieclub Mijnstreek, lid van de Kamer van Koophandel, werkzaam binnen de werkgeversorganisatie van de FMECWM, bestuurslid van het Innovatiecentrum Zuid Limburg, bestuurslid van de Stichting Metaal Opleidingen Limburg, lid van de Adviesraad Kwalificaties Metaal en Lid van de Regionale Commissie Onderwijs Bedrijfsleven. Binnen het verenigingsleven was hij in 1998 actief als voorzitter van het comité “75 jaar Fanfare St. Donatus”. Ook is hij lid van het comité “Vrienden van de Fanfare” en was hij lid van het organisatiecomité “Grijzegrubber Proms”.

Bronvermelding

Tekst: Limburger Weekbladpers, De Uitkijk, Stad en Streek. Foto: website MIH.