home

 


Laatste nieuws


We zijn gestopt met alle activiteiten (2015-09-25)

Alle activiteiten van de Stichting Habets Genealogieën zijn gestopt: de website, het bijhouden van de stamboom en het leveren van stamboomgegevens.


Stamboom­index bij­ge­werkt (2014-02-02)

De stamboomindex is weer bijgewerkt, met dank aan vele familieleden en onderzoekers voor hun bijdrage.


Portret van generaal-majoor uit 1792 (2011-02-24)

Er bestaat een portret van generaal-majoor Jean Joseph Habets, geboren in 1792. Heeft u interesse?


Jaarverslag 2010 - Donateurs gevraagd (2011-02-15)

Hoe het onze stichting verging in 2010 en waarom we een dringende oproep doen voor donateurs.

 

Reünie 2003 in Hoensbroek

Op 18 oktober 2003 werd de vierde reünie gehouden in het Kasteel Hoensbroek te Hoensbroek. Bijna 140 familieleden waren aanwezig op deze gezellige dag.

De koffie met Limburgse vlaai vond gretig aftrek

 

"Wie was dat ook weer?"

 

Zo zie je elkaar weer eens!

 

Het dinerbuffet werd erg gewaardeerd

Hoensbroek, 18 oktober 2003

 

Er waren 74 Nederlandse en 62 Belgische inschrijvingen. Helaas hadden diverse deelnemers zich wel opgegeven maar waren niet aanwezig.

 

Iedereen was ten volle tevreden over deze reünie en speciaal over de catering. Een aantal familieleden maakte van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan een rondleiding door het mooie Kasteel Hoensbroek.

 

Het was jammer dat er zo weinig jongeren aanwezig waren. Bij een volgende reünie moet misschien aan deze groep iets meer aandacht worden geschonken.

 

De lezing in het Nederlands door Luc Habets verliep niet geheel goed. Het was rumoerig in de zaal vanwege het feit dat vele Franstalige Belgen het Nederlands niet machtig zijn en zij dus uit verveling onder elkaar begonnen te praten. Dat doen we volgende keer beter.

 

Het vertonen van videobanden van vorige reünies viel reuze in de smaak, te meer omdat velen op deze video's weer eens oude, misschien inmiddels overleden, familieleden terug zagen. Ook de fotopresentatie van Antoine Noblesse met als onderwerp Habetsen in het beroepsleven werd met veel interesse gevolgd. Zoals inmiddels gebruikelijk was de stamboom in te zien en hing een afdruk van groot gedeelte ervan aan een van de wanden in de zaal.

 

Aan het eind van de dag werd afscheid genomen van de bestuursleden van het eerste uur: Luc en Jean Habets en Bert Lemmens. Zij werden bedankt voor hun grote inzet gedurende de afgelopen jaren.

 

(Foto's: Antoine Noblesse)